Här berättar förra årets stipendiat Viktoria Wahlström om sin konferensresa till London.


Namn: Viktoria Wahlström

Institution och befattning: Doktorand vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, sektionen för hållbar hälsa

Beskrivning av aktiviteten och dess syfte: Den 15-17 oktober fick jag möjlighet att delta i 7th International Society for Physical Activity and Health Congress (ISPAH) i London. Denna stora konferens hade som mål att samla forskare, beslutsfattare och praktiskt verksamma inom området för fysisk aktivitet och hälsa från hela världen.

Programmet erbjöd intressanta presentationer och postrar. Förutom Keynote-presentationerna innehöll programmet sex parallella sessioner med muntliga presentationer med olika teman. Jag höll min muntliga presentation på konferensens andra dag, under temat ’Promoting physical activity in communities and workplaces’. Det var min första presentation på en internationell konferens, en pirrig men lärorik och rolig erfarenhet.

Dagarna innan konferensen passade vi på att turista i London – en härlig stad!  Jag är tacksam att jag fick delta i konferensen, som gav möjlighet att få presentera min egen forskning, men också ta del av den senaste kunskapen och knyta kontakter med andra inom samma forskningsområde.